Inredning och gravstenar, går det ihop?

Nu måste jag förklara vad jag menar med den överskriften. Det är inte alls så hemskt som det låter. Jag har en vän som är mycket intresserad av arkeologi och flera andra saker som jag inte har en aning om. Hon ringde mig förra veckan och sa att det var något hon tyckte att jag skulle se och att det rörde sig om gamla gravstenar vilostengravstenar. Jag trodde hon hade blivit tokigare än vanligt men hängde iallafall med och tittade på dem. Det ångrar jag inte! Inne i en lummig dunge fanns några riktigt gamla gravstenar och de hade så vackra mönster. Tänk att någon suttit och mejslat in dem i gravstenarna för länge, länge sedan. Jag blev lite tagen av stunden och tog lite foton på dem. Jag ville gärna komma ihåg detta när jag tar fram målarpenslarna nästa gång. Mönstren var så fina att de förtjänade att visas för flera.

Moderna gravstenar kan inte jämföras med de snirkliga från förr som var riktiga hantverk. Här kan du titta på fina och moderna gravstenar, Vilosten. Jag är tacksam över mina vänner som till exempel Lina, som tar mig med på sådana utflykter. Det vidgar mina vyer när jag ska skapa eller inreda något.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 − 8 =