Designade herrsmycken, kanske något för till min man?

Jag diskuterade herrsmycken med en annan inredningstokig väninna för ett tag sedan. Hon undrade vad jag skulle ge min man nu när han fyllde 40. Helt ärligt så har jag ingen aning om vad jag ska köpa men hon gav mig en lektion i herrsmyckenas historia och vad det finns att köpa idag. Snopet för mig som aldrig tänkt på att män har annat än en klocka och ett halsband på sin höjd. Kanske ett hål i örat och armband och så ringar förstås. Här kan man titta på moderna herrsmycken, Adenfalks. Vill du läsa lite mer om det historiska vad gäller herrsmycken kommer det nedan.

Herrsmyckens historia:

Historiskt sett har män alltid burit smycken till viss del – även varit ledande i många kulturer. Som en symbol för makt, har broscher, diadem, ringar och kronor var uppskattade artiklar och ofta reserverade bara för män. Kungar och klanledare använde smycken att stämpla sin auktoritet i deras folk och rädsla och svartsjuka i sina fiender.

Aztekerna var rika på guld och silver och använde dessa metaller i stor utsträckning i smycketillverkning. Män skulle bära ett brett sortiment av smycken, inklusive örhängen, halsband, utsmyckade nässmycken och ornament genom sina nedre läppar. Mycket av deras smycken bars som ett bevis på heder, eller som en representation av deras roll i samhället, med specifika delar bars av ledare, präster eller krigare.

Under hela medeltiden och fram till den franska revolutionen, frossade Europas män i att bära smycken . Ringar fortsatt populära och, vid olika tillfällen, dessa åtföljdes av djärva, rikt utsmyckade kedjor som bärs över axlarna, gördlar eller kedja bälten, hängen, broscher, armband och örhängen. Män på 1700-talet bar ofta uppsättningar och smycken bestående av spännen, svärd, bälten, broscher och knappar, så var modet för överdådiga och extravaganta herrsmycken på den tiden..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 2 =